top of page

Skinpen Treatment

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Ze ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke wijze te activeren. Het herstelproces wordt vanzelf op gang gebracht. Door prikkeling van het bindweefsel komen groeifactoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt merkbaar steviger en voller en de huidteint frisser en stralender.

De Skinpen

Bij Faithfull Skinclinic maken wij gebruik van het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld en als enige FDA goedgekeurde systeem voor het veilig en effectief behandelen van acne-littekens: de Skinpen. De SkinPen behandeling is ervoor gemaakt om de huid in de diepte te vernieuwen, zonder onnodige schade aan het oppervlak aan te richten. Met de 14 steriele en zuivere naaldjes die de hardheid en scherpte gedurende de hele behandeling behouden, wordt de algehele huidconditie verbeterd, maar ook kunnen specifieke indicaties behandeld worden door middel van de Skinpen. 

 

Indicaties:

  • Acnelittekens

  • Chirurgische littekens

  • Striae

  • Doffe huid

  • Grove huidstructuur (grove poriën)

  • Rimpels en lijntjes (gelaat en hals)

  • Pigmentvlekken

  • Verslapte huid

De Behandeling

Bij elke Skinpen behandeling krijgt u 2 nazorgproducten voor ten minste de eerste 48 uur om het herstel te bevorderen. Dit is in de behandelprijs inbegrepen. 

Skinfuse Lift wordt gebruikt tijdens een SkinPen behandeling. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden. Deze zalf mag u zelf na de behandeling ook aanbrengen op de huid. Na 24 uur mag de Rescue Calming Complex aangebracht worden. Om de huid te beschermen en te herstellen.

 

Na de behandeling zal de huid er egaal rood uitzien, warm en prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen en de roodheid kan tot 24 uur aanhouden. Medisch microneedling is een dynamisch proces, wat wilt zeggen dat voor een optimaal resultaat 3 tot 6 behandelingen nodig zijn met een interval van 4 weken. Afhankelijk van de indicatie kunnen onze huidtherapeuten een gerichte schatting geven over het benodigd aantal behandelingen.

bottom of page