top of page
elect.png

Electrocoagulatie

Goedaardige huidafwijkingen in het gelaat of op het lichaam kunnen vaak als storend ervaren worden. Echter zijn veel huidafwijkingen eenvoudig en snel te verwijderen door middel van elektrocoagulatie. Elektrocoagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom goedaardige huidafwijkingen worden verhit. Hierdoor worden de goedaardige huidafwijkingen vernietigd en vervolgens door het lichaam afgestoten. Het verhitten van het weefsel van de afwijking gebeurt zeer precies waardoor de gezonde huid minimaal met de warmte wordt belast. Huidaandoeningen die onder andere voor coagulatie in aanmerking komen zijn dermatosis papulosa nigra (kleine donkere bultjes, vaak in het gelaat en hals), fibromen (steelwratjes) en verruca seborrhoïca (ouderdomswratjes).

elect-2.png

Dermatosis papulosa nigra 

Dermatosis papulosa nigra zijn kleine donkerbruine tot zwart gekleurde huidafwijkingen. Meestal komen ze voor bij mensen met een donkere huid. Ze zien eruit als kleine wratjes en bevinden zich vooral in het gezicht en in de hals. 

 

 

Fibromen (steelwratjes)

Fibromen of steelwratjes zijn kleine huidkleurige uitstulpinkjes van de huid. Fibromen komen vaak in groepen voor, maar het kan ook een enkel fibroom zijn. Meestal zie je fibromen in de hals en rond de oogleden, maar ook in de oksel, liezen en onder de borsten komen ze voor. En naarmate u ouder wordt, worden het er vaak meer.

 

 

ouderdomsvlek.png

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten zijn ronde of ovaal, geelbruine tot bruinzwarte, wratten op de huid. Ze lijken soms een beetje op een moedervlek en hebben een ruw oppervlakte. Je ziet ze meestal vanaf een leeftijd van 50 jaar. De voorkeurslocatie van de ouderdomswrat is de romp en hals, maar ook in het gezicht, op de rug of op de benen komen ze voor. Het aantal ouderdomswratten dat u krijgt, neemt meestal toe naarmate de leeftijd hoger wordt. 

Ouderdomswratten worden ook wel verruca seborrhoïca genoemd.

bottom of page