top of page
Littekenbeen

Litteken behandeling

Iedereen heeft ergens wel een litteken. Groot of klein. Zichtbaar of minder zichtbaar. Littekens ontstaan wanneer de huid zich herstelt na een ongeluk, operatie, zwangerschap of huidziekte. Hoe meer beschadiging, hoe langer het genezingsproces, hoe groter de kans op een litteken. Een litteken kan verkleurd, verkleefd, verdikt zijn of te strak in de huid liggen. Er kan ook sprake zijn van jeuk en/of pijn.

litteken.png

Behandeltechnieken

Afhankelijk van het soort litteken maakt u samen met de huidtherapeut een behandelplan om de verkleuring, de structuur en textuur, verkleving en eventueel pijn en jeuk te verminderen. Wij beschikken over verschillende behandeltechnieken om het litteken te verbeteren. Om de litteken te verminderen gebruiken wij bij Faithfull Skinclinic medische camouflage en/of microneedling.

Behandeltraject

Voor het gewenste resultaat adviseren we 3 tot 6 behandelingen. Tussen iedere behandeling geven we de huid steeds 4 weken tijd om te herstellen. Tot enkele maanden na de laatste behandeling werkt ook de collageenstimulatie nog door. Het resultaat wordt dan ook nog steeds groter. Ook kan er een combinatie van behandelingen geadviseerd worden: microneedling, camouflagetherapie én siliconenpleister. Tijdens het intake gesprek wordt er meer verteld over de behandeltechnieken. 

bottom of page