top of page

Kalknagels

Een kalknagel (onychomycose), ook wel schimmelnagel genoemd is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels van de voeten of handen. Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie of een groeistoornis. Wanneer u een kalknagel onbehandeld laat kunnen deze na verloop van tijd geelbruin of zelfs bruinzwart van kleur worden en kan er verdikking van de nagel ontstaan. Antischimmelcrèmes bieden niet voldoende resultaat en intensieve medicatie heeft vaak nare bijwerkingen. Gelukkig biedt lasertherapie een effectieve manier om van schimmelnagels af te komen.

Spelen op bed

Behandeling

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet er in de diepte gewerkt worden. Dit doen wij door middel van de krachtige GentleMAx Pro Plus. Deze laser rijkt door de nagel tot aan het nagelbed. Hierdoor verhit de laser de schimmelkern en kan de schimmel niet overleven. De schimmel wordt vervolgens opgeruimd door het lichaam. Direct na de behandeling ziet u geen verschil. De nagels zullen gedurende het behandeltraject minder verdikken en verkleuren. Geleidelijk zal er een gezonde nagel in de plaats groeien. Gemiddeld zijn er drie tot zes behandelingen nodig verdeeld over een periode van negen maanden.

Adviezen

Een schimmelnagel is erg besmettelijk daarom is het thuisadvies zeer belangrijk. Hier kan u al mee starten voor de behandeling. Hierdoor bent u goed voorbereid op de behandeling en is er minder kans dat de nagels opnieuw geinfecteerd worden. 

  • Nagels dun laten vijlen door een medische pedicure voor de laser behandeling

  • 2 keer per dag antischimmelcrème op de voeten aanbrengen

  • 1 keer per week antischimmel poeder in de schoenen doen

  • Alle sokken en beddengoed wassen op 60 graden

  • Oude nagellak weggooien

  • Nagelschaar en nagelknipper laten uitkoken

  • Na de behandeling direct schone sokken aan

bottom of page